header favoriete wijnen Uw favoriete wijnen (0)
Adres Jan Breydellaan 40
8200 Sint-Andries Brugge

Mobile Christophe 0476 77 96 29
Mobile Charles 0472 28 89 00
Fax 050 31 73 91
Mail info@annicaert.be
Web www.annicaert.be

BTW BE 0825 080 020
Bank ING BE50 3630 7078 8418 - BIC: BBRUBEBB

Fotoblog wijnuitstapjes Christophe Annicaert

Tijdelijke POP-UP

Tijdelijke POP-UP

Enkele sfeerfoto's van onze POP-UP.


Portugal - wijndomein van Herdade Monte da Ribeira - juli 2015

Portugal - wijndomein van Herdade Monte da Ribeira - juli 2015

Tijdens onze jaarlijkse familiereis, dit jaar in het binnenland van Portugal, hebben we onder ander het domein Herdade Monte da Ribeira in Marmelar binnen bezocht. Zij maken ook de wijn Agricultura die wij reeds verdelen. Dochter Romy was een aandachtig toeschouwer tijdens de rondleiding...


 


Spanje - Castilla Y Leon - mei 2011

Spanje - Castilla Y Leon - mei 2011

Dit driedaags bezoek stond in het teken van het ontdekken van nieuwe referenties uit Castilla Y Leon. We starten onze trip in Hacienda Zorita, een 5 sterren Wine Hotel & Spa aan de oever van de Vega del Tormes rivier. Volgens bepaalde bronnen zou Christoffel Columbus in 1487 in de haciënda gelogeerd hebben. In de Durius wijnkelder, waarvan het houten plafond de vorm heeft van een omgekeerde schip, liggen zo'n 1450 Amerikaanse eiken vaten met Hacienda Zorita te rijpen. In de kapel van San Nicolás de las Viñas liggen dan weer 300 nieuwe Franse eiken vaten uit Allier waarin de gelimiteerde wijn Durius Magíster 18 maanden rijpt. Hacienda Unamuno telt zo'n 70ha wijngaarden in het hart van de Arribés del Duero Natural Park. Hier worden de Durius Natural Reserve Syrah, Tempranillo en Tempranillo/Merlot geproduceerd en gebotteld. Door de zanderige bodem met daarbovenop een laagje graniet, samen met het continentale klimaat en de sterke maritieme invloed, kunnen we spreken van een uitstekend micro-klimaat. Deze wijnen zullen in de toekomst deel uitmaken van ons gamma. Als laatste bezochten we Hacienda Abascal in Ribera del Duero, gelegen naast Spanje's meest prestigieus wijnhuis Vega Sicilia. Dit gebied heeft ook een continentaal klimaat met een Atlantische invloed. Hacienda Abascal heeft als doel zijn kwaliteit op te drijven om zo aanzien te worden als het goedkopere alternatief van Vega Sicilia. Dit is ook een referentie die in de toekomst een plaatsje in ons gamma zal vinden.


Frankrijk - Zuidelijke Rhône - juli 2010

Frankrijk - Zuidelijke Rhône - juli 2010

Tijdens deze reis naar de Rhône logeerden wij opnieuw in Vacqueyras bij onze vrienden Jacques en Micheline. We bezochten ondermeer Domaine des Bosquets in Gigondas waar mevrouw Brechet ons stond op te wachten. Daarna bezochten we Domaine de Mourchon Côtes du Rhône Villages in Séguret. Dit domein werd in 1998 opgericht door de steenrijke McKinlay familie. Ze maken gebruik van de modernste technieken en worden aanzien als een "upcoming estate".

Samen met Jacques bezochten we ondermeer Domaine de Durban, Domaine de la Colline St-Jean en Le Gravillas.
Domaine de Durban is gelegen hoog in Les Dentelles de Montmirail en is bekend voor z'n zoete Beaumes-de-Venise. In Domaine de la Colline St-Jean die reeds 10 generaties bestaat, hadden we een aangenaam gesprek met een uitstekende rode Beaumes-de-Venise 2007. Bij Le Gravillas proefden we de jaargang 2009 in Sablet en Plan de Dieu. 


Tot slot deden we nog een nieuwe ontdekking bij Domaine de la vieille Ferme de l'Eoune binnen de AOC Rasteau. Een terroir waar menig Châteauneuf-du-Pape domeinen niet kunnen aan tippen met wijnstokken van meer dan 75 jaar!  


Frankrijk - Zuidelijke Rhône - juli 2009

Frankrijk - Zuidelijke Rhône - juli 2009

Onze eerste halte was Domaine des Amouriers in Vacqueyras waar we een rondleiding kregen van wijnmaker Patrick Gras. Dit topdomein binnen Vacqueyras is reeds vertegenwoordigd  in ons gamma. Daarna trokken we naar Cairanne waar de familie Boisson ons liet genieten van zowel het Domaine Boisson alsook het Domaine Cros de Romet, beiden worden enorm gewaardeerd door Robert Parker. Châteauneuf-du-Pape stond natuurlijk ook op het programma met een bezoek aan Domaine du Haut des Terres Blanches waar een speciale cuvée voor ons geselecteerd werd uit de privé collectie van de familie. In Château de Vaudieu van de familie Brechet kregen we een persoonlijke rondleiding in de kelders en de wijngaarden door Bruno Brechet. Als laatste namen we een kijkje bij Le Gravillas in Sablet waar we enkele nieuwigheden proefden. Al deze wijnhuizen zijn terug te vinden in ons gamma met wijnen die door ons persoonlijk geselecteerd werden.   


Portugal - Douro - September 2008

Portugal - Douro - September 2008

Deze reis stond in het teken van een bezoek aan Symington Family Estates. Waarvan wij hun "Cambridge" porto en Premium Quality porto "Smith Woodhouse" in ons gamma vertegenwoordigen. Na een overnachting in Porto, was er een bezoek aan de stad tegenover Porto, op de zuidoever van de Douro rivier, Vila Nova de Gaia waar alle portohuizen gelegen zijn. Op deze plaats rijpt de porto in eiken fouders alvorens botteling. Na een uitgebreide degustatie namen wij de trein langs de Douro rivier tot in het hart van de productiezone van porto, namelijk Pinhão waar onze lodge "Quinta do Bomfim" gelegen was. De laatste dag maakten we een rondvaart in het Alto Douro wijngebied bekend om z'n uitzonderlijk microklimaat. Dit wijngebied draagt terecht het UNESCO werelderfgoed label. Geniet mee van enkele impressies.


Zuid-Afrika - april 2007

Zuid-Afrika - april 2007

Dit was onze eerste reis naar Afrika, waarbij we 10 dagen door Zuid-Afrika trokken en ondermeer de Route 62 deden langs de verschillende wijndistricten. Na een stop in Ronny's Shop waar iedereen een souvenier nalaat bezochten we ondermeer Franschhoek, Paarl en verbleven we 4 dagen in Stellenbosch waar we onderander langs gingen bij Ernst & Co. Ook het stadje Worcester stond op het programma waar we Overhex bezochten onder leiding van wijnmaker J.C. Martin, wij verdelen van hen de Balance wijnen en de zoete wijnen Soulo. J.C. is tevens de eigenaar van Creation Wines in Hemel-en-Aarde vallei waarvan wij sedert maart 2011 enkele wijnen van verdelen. Zuid-Afrika is een land die we zeker nog eens opnieuw zullen bezoeken!