header favoriete wijnen Uw favoriete wijnen (0)
Adres Jan Breydellaan 40
8200 Sint-Andries Brugge

Mobile Christophe 0476 77 96 29
Mobile Charles 0472 28 89 00
Fax 050 31 73 91
Mail info@annicaert.be
Web www.annicaert.be

BTW BE 0825 080 020
Bank ING BE50 3630 7078 8418 - BIC: BBRUBEBB

Château Haut Breton Larigaudière

Voeg toe aan favorieten
Château Haut Breton Larigaudière vol rood

Cru Bourgeois

Deze Margaux toont zijn klasse onmiddellijk met zijn diepe en intense, briljante robijnrode kleur en zijn elegante neus van rood fruit en vanille; in de mond valt hij op door zijn kracht, zijn volle, vlezige smaak en grote frisheid.

Prijzen in het verleden:
Guide Hachette des Vins 1 jan 2010: * étoile
Decanter 28 april 2011: 3/5
Jean-Marc Quarin 1 maart 2007: 15-15,25/20
Volgens Gault-Millau : “Onbetwistbaar op het niveau van de crus classés”

In het begin van de twintigste eeuw stond het kasteel al op de lijst van “goede” crus: in 1886, in de vijfde uitgave van “Bordeaux et ses Vins” beschreef Edouard Féret de productie van 80 fusten wijn als een “Cru Bourgeois Supérieur”. De faam van het kasteel bleef ongewijzigd, want in 1922 schreef Charles Féret over het kasteel (M. A. Schars, eigenaar): “Het domein van Haut Breton Larigaudière omvat een wijngaard met een fantastische ligging op grindhoudende bergrondingen welke is beplant met eerste klas wijnstokken en die één van de beste wijnen van de gemeente produceert. De wijnen en de wijngaarden genieten een uitstekende verzorging”.

Heden ten dage is het domein herverkaveld, uitgebreid en verbeterd, dankzij de voortdurende aandacht van de familie De Schepper-De Moor; 15 ha van de wijngaard is in productie, verdeeld over de gemeentes Soussans en Arsac. De zorg van de eigenaars ging ook uit naar de wijnkuipen en de wijnkelder, zowel voor de vaten als voor de flessen, en ook daar werden tal van verbeteringen aangebracht.

Château Haut Breton Larigaudière is een mooi, door een schaduwrijk park omgeven domein gelegen in Soussans, één van de vijf zeer in trek zijnde gemeentes die zich mogen beroepen op de herkomstbenaming Margaux. Deze gemeente wordt slechts door een geasfalteerd pad gescheiden van de gemeente Margaux en herbergt buiten bepaalde bekende “crus bourgeois” zoals Château Haut Breton Larigaudière, een flink aantal percelen die behoren bij “crus classés” die in 1855 geklasseerd zijn. Deze bodem is dus bij uitstek geschikt voor de wijnteelt…

Deze uitermate goed onderhouden wijngaard is beplant met traditionele wijnstokken waarvan 63% cabernet-sauvignon, 31% merlot, 4% petit verdot en 2% cabernet franc. Een uitstekende keuze…

Na vinificatie volgens de methode uit de Médoc ( gisting van drie tot vijf weken ), wordt de wijn in eikenhouten vaten 12 tot 15 maanden lang gerijpt en 50 tot 70% van de vaten wordt ieder jaar vernieuwd. De volledige productie wordt op het kasteel zelf gebotteld en in houten kisten verpakt.

Een wijn waarvan men kan zeggen dat hij zijn herkomst alle eer aandoet.  

Een bewaarpotentieel van 8 à 15 jaar.

Fiche

Wijnsoort: Vol rood
Land: Frankrijk
Streek: Bordeaux
Bedruiving: Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot
Jaartal: 2008
Inhoud: 75cl
Drink bij: gevogelte, groot wild, klein wild, konijn, rood vlees, vlees met rijkelijke saus, wild, zachte kazen
Appellatie: Margaux AOC
Prijscategorie: 20 - 30 euro