header favoriete wijnen Uw favoriete wijnen (0)
Adres Jan Breydellaan 40
8200 Sint-Andries Brugge

Mobile Christophe 0476 77 96 29
Mobile Charles 0472 28 89 00
Fax 050 31 73 91
Mail info@annicaert.be
Web www.annicaert.be

BTW BE 0825 080 020
Bank ING BE50 3630 7078 8418 - BIC: BBRUBEBB

Maria Ganxa

Voeg toe aan favorieten
Te laat... uitverkocht :-(
Maria Ganxa medium rood

Celler Pascona

Prachtige en heldere kersenrode wijn met violetrand. In de neus merken we meteen aroma's van rood fruit en rozen op. Onderliggend nemen we lichte specerij aroma's waar, alsook een iets frissere noot van Provençaalse kruiden. Zeer fruitige rode wijn. Deze wijn drinkt gemakkelijk en vooral de frisheid ervan domineert, ook tijdens de afdronk. Om dit pareltje tot zijn recht te laten komen, wordt aangeraden hem iets frisser te schenken dan gewoonlijk!

De bodem waarop de stokken staan bestaat hoofdzakelijk uit klei.

Gelegen naast de alom bekende D.O.Q. Priorat, geraakt de D.O. Montsant vaak wat in de vergetelheid. Tegenwoordig kent de regio echter een ware opkomst. Dit mede dankzij jonge gepassioneerde wijnmakers die met veel enthousiasme en zorg voor de natuur de liefde voor de oenologie aan de volgende generaties doorgeven. De familie Ripoll is hier een mooi voorbeeld van.
Het traditionele wijnhuis Celler Pascona ligt in la Vall dels Fontanals en telt maar liefst 3 van de 5 terroirs die terug te vinden zijn in Montsant. Het domein beslaat 20 hectare leem-, zand- en krijtgrond, verdeeld over 17 percelen. Hierop groeien 6 verschillende druivensoorten, met name de Merlot, Syrah, Garnacha (Garnatxa in het Catalaans of Grenache in het Frans), Garinyena (Samsó in het Catalaans of Carignan in het Frans), Cabernet Sauvignon en Ull de Llebre (Tempranillo).
Bovendien maakt Toni Ripoll een prachtige macabeowijn met de druiven uit zijn zusters wijngaard, die zich op enkele honderden meters van de finca bevindt. Van elk terroir wordt een afzoderlijke wijn met biodynamische technieken geproduceerd, zodat de typische kenmerken van de bodemsoorten zich in de wijnen weerspiegelen. De wijnmaker kiest er overigens voor om zijn wijnen op natuurlijke wijze te produceren zodat men een zo puur mogelijk product verkrijgt. Hij zal bijvoorbeeld zo weinig mogelijk filteren om geen smaken verloren te laten gaan.
Gezien de unieke locatie van Celler Pascona, bevinden de wijngaarden zich in een microklimaat. Dit betekent dat de gemiddelde temperatuur iets lager ligt dan in de rest van de regio Montsant. De wijnen zijn dan ook iets frisser en fruitiger in vergelijking met andere Montsantwijnen.

Wie evenwel op zoek is naar traditionele, ambachtelijke wijnen uit Catalonië die ook nog eens met respect voor de natuur geproduceerd worden, komt bij Celler Pascona zeker aan zijn trekken.

Fiche

Wijnsoort: Medium rood
Land: Spanje
Streek: Tarragona
Bedruiving: Carinyena, Garnatxa
Jaartal: 2014
Inhoud: 75cl
Drink bij: aperitief, eend, fazant, gevogelte, halfharde kazen, kalkoen, kip, lamsvlees, pluimwild, romige kazen, rood vlees, varkensvlees
Appellatie: Montsant DO
Prijscategorie: 10 - 15 euro

<< Terug naar overzicht